Wie zijn wij

Ezelboerderij de Dijk ligt in het natuurrijke Land van Maas en Waal, vlak bij de prachtige uiterwaarden van de rivier de Waal en net buiten het dorpje Dreumel.

Wij, Rob en Diane Rauwerdink, wonen daar met onze vier kinderen, twee Siamese huispoezen, een buitenkat, vele Quessantschaapjes, drie pony’s en natuurlijk . . . . . . . . onze ezels!

Anne en Annabel, moeder en dochter van ezelboerderij de Dijk in DreumelOnze ezels zijn Amber (grijze merrie), Jeroen (bonte wit/bruine oen), Sarah (bruine merrie), Florus (bonte wit/bruine oen), Paultje (donkergrijze hengst) en Anne (grijze merrie).
En op Koninginnedag is in alle vroegte het veulentje Annabel geboren, dochter van Anne!

Een kleine kennismaking met het ras:
Onze ezels zijn zogeheten huisezels, die lijken op de Nubische en Somalische wilde ezel, met grijs en bruin als overheersende kleuren.
Ezels zijn bijzonder alerte dieren. Ze kunnen voorwerpen dichtbij en veraf tegelijkertijd scherp zien.
Tijdens het grazen kunnen ze dus alles om hun heen goed in de gaten houden. Iets onbekends onderzoeken ze met –de vele duizenden haren op- de lippen. Ook het gehoor is goed ontwikkeld, want ze kunnen geluiden van soortgenoten, als balken en briesen, over een grote afstand horen.
Bij een begroeting of uitdaging balkt de ezel. Aan de stand van de oren kun je zien of het om een begroeting gaat (oren staan wat achteruit) of om een uitdaging (oren liggen plat achteruit).
Ezels zijn planteneters, herbivoren dus: ze eten de helft van de dag, drinken doen ze niet vaak. Ze leven energiezuinig, volwassen dieren draven alleen als ze verontrust of opgewonden zijn. Ze eten hooi, stro, brokken krachtvoer en één flinke wortel per dag.